Showroom

CLS-Klasse Coupé

In 2003 creërde Mercedes-Benz met de CLS een nieuw autosegment, waarin de elegantie en dynamiek van een coupé voor het eerst werd gecombineerd met het comfort en gebruiksgemak van een limousine. Met de derde generatie CLS bouwt Mercedes-Benz nu voort op de uitstraling en het unieke karakter deze trendsetter: het nieuwe model beschikt over de kenmerkende CLS-genen met zijn geprononceerde taillelijn, lage ruitlijn en compacte greenhouse. Tegelijkertijd is de CLS wederom een voorbeeld van de logische doorontwikkeling van de designtaal ‘sensuele puurheid’: het aantal scherpe randen en lijnen is aanzienlijk gereduceerd. Het model past perfect in de actuele coupéreeks van Mercedes-Benz dankzij tal van designdetails.

Exterieur: zelfverzekerde sportiviteit in de stijl van de Mercedes-Benz coupés
Ook typisch CLS is de gespierd ogende schouderlijn aan de achterzijde die op elegante wijze overgaat in de lage achterzijde. Karakteristieke coupékenmerken zijn de tweedelige achterlichten, de reflectoren in de achterbumper, de positie van de kentekenplaat in de bumper en de Mercedes-Benz ster in het kofferdeksel. Indien besteld, bevindt zich hier ook de uitschuifbare camera.
Net als de koplampen hebben de led-achterlichten met Edgelight-achtergrondverlichting een kristalachtige uitstraling en zorgen ze voor een driedimensionaal effect. De lage plaatsing benadrukt de breedte van de auto.

Harmonieus kleurgebruik in het interieur, widescreen cockpit
Het luxueuze interieur van de CLS Coupé kenmerkt zich door strakke basislijnen en zet het sensuele, elegante design van het exterieur voort. Opvallend zijn de hoogwaardige materialen en afwerking.

Het sportief ogende dashboard benadrukt de breedte van de auto en de toegepaste kleurencombinatie zorgt voor een royale ruimtebeleving. De golvende belijning in het interieur strekt zich uit van het dashboard tot de achterportieren, waarbij ze van vorm veranderen ter hoogte van de B-stijlen. Een nieuwe highlight van de sfeerverlichting zijn de verlichte luchtuitstroomopeningen die qua vorm aan de straalmotoren van vliegtuigen doen denken. Het sportieve karakter wordt ook benadrukt door het manufactuurkarakter van de stoelen. Als optie is een widescreen cockpit met leverbaar, waarbij twee 12,3 inch displays met hoge resolutie achter één doorlopend afdekglas zijn geplaatst. De middenconsole met openporig of hoogglanzend hout lijkt te zweven door het opliggende sierdeel.

In de volledig digitale cockpit kan de informatiecontent door de bestuurder worden geconfigureerd en zodoende worden afgestemd op de persoonlijke voorkeuren en de rijsituatie. Er zijn drie verschillende weergavestijlen beschikbaar: ‘Classic’ en ‘Sport’ beschikken over een basisstructuur met twee ronde klokken, ‘Progressive’ heeft één centraal geplaatste ronde klok.

De sfeerverlichting kan met behulp van 64 kleuren op de persoonlijke voorkeuren worden afgestemd, waarbij ook de luchtuitstroomopeningen worden verlicht. Als de temperatuur van de airconditioning anders wordt ingesteld, verandert de sfeerverlichting kort van kleur om te laten zien of de temperatuur is verhoogd (rood) of verlaagd (blauw).

De stoelen werden exclusief ontwikkeld voor deze modelserie. Afhankelijk van de uitrusting zijn ze voorzien van hoogwaardige piping of van horizontale naden. De buitenste achterzitplaatsen hebben een vergelijkbare afwerking als de voorstoelen, waardoor het afzonderlijke stoelen lijken. De CLS Coupé is echter voor het eerst een vijfzitter. Als optie kan de achterbankleuning worden neergeklapt in de verhouding 40-20-40, waardoor de 520 liter grote bagageruimte verder kan worden uitgebreid.

Intelligent Drive: technologie uit de S‑Klasse
Tijdens de spits, tijdens lange nachtelijke ritten of op onbekende wegen – uw CLS Coupé ontlast u merkbaar in stressvolle situaties. De verklaring daarvoor is een concept dat elke rit in een Mercedes-Benz veilig en uniek maakt: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Want de tijd die u achter het stuur zit, is uw tijd. Tijd voor ontspanning. Tijd om energie te tanken. Opdat u uw bestemming in de eerste plaats veilig, maar ook altijd ontspannen zou bereiken.

Information icon

We're sorry to inform you that this browser is no longer supported by this website. Please upgrade your browser for a better user experience.

More information about the latest browser versions or alternative browsers can be found here:

www.browsehappy.com

Back To Top